YAPI ÖĞRETMENLİĞİ / RESSAMLIĞI MEZUNLARINA İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ VE MİMARLIK EĞİTİMİ
Sofya Luben Karavelov Üniversitesince yapılmaktadır. Avrupa'nın saygın ve prestijli üniversitelerinden biri olan Varna Free Üniversitesi'nde yapılan tamamlama programı 3 sömestredir. 2 egitim ve 1 diploma sömestresinden oluşmaktadır. Mezun olan ögrenciler Mavi Avrupa Diploması almaktadırlar. Ayrıca mezun olan öğrenciler Avrupa İnşaat Mühendisleri ve Mimarları odasına kayıt olarak Avrupa Mühendisi ünvanı almaktadır. Başarıyla mezun olan öğrencilerin almış oldukları diplomalar başta Türkiye olmak üzere, tüm Avrupa ülkelerinde, Amerika, Kanada ve Avustralyada tanınmakta ve denkligi bulunmaktadır. Üniversite modül egitim sistemini uygulamaktadır. Yani katılımcı ögrencilerin her sömestre için 1 ay yoğun egitim alarak üniversitede derslere katılım zorunlulugu vardır.
Üniversitenin sömestre ücreti 1500 eu
30 günlük konaklama ücreti 150 eu ( 3 yıldızlı otelde)
YAPI ÖĞRETMENLİĞİ / RESSAMLIĞI MEZUNLARINA YOL İNŞAAT
MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ
Canlı veya cansız varlıkların bir yerden bir yere taşınabilmesi için ulaşım şarttır. İnşaat Mühendisliği bölümü Ulaştırma Ana Bilim Dalı bu alanda hizmet sağlamakta ve günümüzde çokça ihtiyaç duyulan meslek alanlarının başında gelmektedir. Bu alanda ülkemizde yeterli sayıda mühendis ve uzman bulunmamaktadır. Firmamıza gelen talepler doğrultusunda;
Bulgaristan Üniversitelerinden Sofya Todor Kableşkov Transport Üniversitesi ile yapılan çalışmalar neticesinde Yapı Öğretmenliği ve Yapı Ressamlığı Bölümleri'nin Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlarına İnşaat Yol Mühendisliği (Ulaştırma Ana Bilim Dalı) eğitimleri İngilizce olarak açılmıştır.
Ulaştırma Ana Bilim Dalı Nedir ? Bu Bölüm Mezunu Olursam Yetki Alanım Ne olacak ?
Ulaştırma Ana Bilim Dalı adı altında eğitim alan katılımcılar İnşaat Mühendisliği diploması ile mezun olmaktadırlar. İlgi ve yetki alanları ise;
İnsan ve taşınacak malların ulaşımında kullanılacak karayollarının ve demiryollarının en uygun biçimde tasarımı,
Yolların yapılış amacının belirlenmesi,
Yol güzergahının belirlenmesi ve planlanması,
Yol teknik unsurlarının belirlenmesi ve tahkik edilmesi,
Yol yapısının güvenli ve ekonomik olup olmadığının tahkiki,
Şehir içi ve şehir dışı trafik düzenlemeleri,
Yolların sınıflandırılması ve geleceğe yönelik yapılacak uygulamaların belirlenmesi,
Demiryollarıın tasarımı ve geçeceği güzergahın belirlenmesi,
Köprüler ve tünellerin tasarımı/yapım teknikleri bu anabilim dalı tarafından tasarlanmaktadır.
Programa Katılım Şartları
Programa katılmak isteyenlerin teknik eğitim fakültelerinin yapı öğretmenliği ve yapı ressamlığı bölümü mezunu olmaları ve kayıt için gerekli olan evrakları eksiksiz olarak tamamlayarak firmamıza müracaat etmeleri yeterlidir.
Yabancı Dil
Programlara katılabilmek için Intermediate (B2) derecesinde İngilizce diline sahip olmak gereklidir. Eğitime başlamadan önce katılımcılar, üniversitenin gerçekleştirdiği seviye tespit sınavına girerek gerekli baraj puanı geçtiklerinde mühendislik tamamlama eğitimine başlayabilmektedirler. Katılımcılar seviye tespit sınavında başarılı olamadıkları takdirde, üniversitelerin İstanbul’da düzenleyeceği 6 gün X 8 saatten oluşan hızlandırılmış teknik İngilizce eğitimine katılacaklardır.
Eğitim Süreçleri
Mühendislik tamamlama programlarının 3 sömestrelik fark ders eğitimine ilaveten pratik eğitimden oluşmaktadır.
Pratik Eğitim
1. “Practice in Engineering Geodesy” - 30 saat / I. sömestreden 1 hafta sonra – Bulgaristan da yapılmaktadır.
2. “Practice in Engineering Geology” - 15 saat / II. sömestreden 1-2 hafta sonra – Bulgaristan da yapılmaktadır.
3. “Practice in Roads and Railways” - 30 saat / III. sömestreden 1 hafta sonra - Bulgaristan da yapılmaktadır.
4. "Internship - 120 saat / III sömestreden 4 hafta sonra – öğrencinin isteğine göre – Türkiye'de veya Bulgaristan'da yapılmaktadır.
Ücretler
Mühendislik tamamlama programı sömestr ücreti 1.500 Euro olup, üniversiteye her sömestr başına ödeme yapılacaktır. Bu ücretlerin dışında ödenecek olan danışmanlık hizmeti ücreti ve vize ücreti ödemeleri bulunmaktadır. Seviye tespit sınavı ve hızlandırılmış teknik İngilizce eğitimi için üniversitenin ve şirketimizin ortak olarak belirlediği organizasyon bedelleri bulunmaktadır.
Hazırlık muafıyet Sınavı Ücreti: 750 Euro
Hızlandırılmış teknik İngilizce Eğitimi: 1500 Euro
Vize Müracaatı: 160 Euro (Seyahat Sigortası ile bilrikte)
Oturum Kartı: 150 Euro (6 aylık)
Konaklama Ücreti: 120 Euro (aylık konaklama)
Uluslararası Geçerlilik ve Denklik
Programların uygulandığı üniversitelerimiz; mühendislik tamamlama programı kapsamında Bulgaristan Eğitim Bakanlığı'ndan gerekli onayları alarak eğitimi programlarını yayınlamışlardır. Ayrıca Mühendislik Tamamlama Programı Bulgaristan Eğitim Bakanlığı tarafından, diğer üniversitelere örnek proje olarak sunulmuştur. Programlar ve fark dersler Avrupa Kredi Transfer Sistemine (ECTS) göre oluşturulmuştur. Programın uygulandığı üniversitemiz; Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) üyesi olup, eğitim sonunda verilecek olan diplomalar Avrupa Üniversiteler Birliği diploması olacaktır. Tüm katılımcılar program bitiminde 2 yıllık staj çalışması yaptıktan sonar , Avrupa Mühendisler Birliği'ne üye olma hakkını elde edeceklerdir.
Programın uygulandığı üniversite , Yüksek Öğretim Kurumu tarafından tanınırlığı (denkliği) bulunan bir üniversitedir. Denklik bilgisi, program sonunda yapılabilecek olan seviye belirleme sınavı , program sonunda yapılacak olan denklik işlemleri veya oda kayıtları tamamen katılımcının yükümlülüğündedir.
Şirketimiz sadece belirtilen programı katılımcıya sunmakla ve programın üniversite tarafından yürütülmesi ile ilgili sorumludur.
Mühendislik Tamamlama Programı Kayıt İçin Gereken Belgeler
1 ) Lise Diploması Fotokopisi ( Noter Onaylı )
( Valilik veya Kaymakamlıktan Apostil mührü bastırılmış şekilde )
2 ) Lise Transkripti
( Apostil Mühürlü )
3 ) Sağlık Raporu
( Apostil Mühürlü - Sağlık raporunda akciğer röntgeni gerekli değildir. Herhangi bir Sağlık Ocağından alınması yeterlidir. Sadece yeni tarihli olması gerekmektedir. Bu sebeple bu evrakı en son hazırlayınız. )
4 )Yüksek Öğrenim Yeterlilik Belgesi
( Apostil Mühürlü - Kişin mezun olduğu liseden alınacak olan yurt dışında eğitim almasında sakınca bulunmadığını gösteren belge )
5 ) Üniversite Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi
( Apostil Mühürlü )
6 )Üniversite Transkripti
( Apostil Mühürlü )
7 ) Varsa Master ve Doktora Diplomaları
( Valilik veya Kaymakamlıktan Apostil Mührü bastırılmış şekilde )
8 ) İkametgah Belgesi
9 ) Pasaport Fotokopileri
( Pasaportun en az 5 yıl geçerliliğinin olması gerekmektedir )
10 ) Taahhütname
( Kişinin ailesi veya yakını tarafından noterden alınacak olan, Bulgaristan'daki eğitim masraflarının karşılanacağına dair ibaresi bulunan belge )
11 ) 8 adet Biyometrik Resim
12 ) Adli Sicil Kaydı
( Adliyeden alınan evrakın aynı adliyede Apostil Mührü bastırılması gerekmektedir. Bulgarca Tercümeli )
13 ) Nüfus Kayıt Örneği